Koleji

Ortaokul
"Her Çocuk Farklıdır, Her Birey Özeldir"
Ortaokul'da Yaşam..
Kişilik gelişimi, bireyin kendi kimliğini tanıması, sorumluluk alması ve toplumda yer edinmesi gibi süreçlerin bir parçasıdır.
Bu, yaşam boyu devam eden bir öğrenme ve büyüme sürecidir. Bu sürecin en önemli dönemi ise okul yıllarına denk gelir. Bu nedenle, çocuklarımızın sağlıklı bir kişilik yapısına sahip olabilmeleri için onların zihinsel, duygusal ve bedensel özelliklerinin tanındığı ve desteklendiği bir okul kültürü oluşturarak yola çıkıyoruz.

Kişilik gelişimi, bireyin kendi kimliğini tanıması, sorumluluk alması ve toplumda yer edinmesi gibi süreçlerin bir parçasıdır. Bu, yaşam boyu devam eden bir öğrenme ve büyüme sürecidir. Bu sürecin en önemli dönemi ise okul yıllarına denk gelir. Bu nedenle, çocuklarımızın sağlıklı bir kişilik yapısına sahip olabilmeleri için onların zihinsel, duygusal ve bedensel özelliklerinin tanındığı ve desteklendiği bir okul kültürü oluşturarak yola çıkıyoruz. Çocuğu tanımanın, onun gelişimine nasıl bir katkı sunduğunu fark etmemiz çok önemlidir. Bu bilinçle, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve velilerimizle birlikte çocukların kişilik gelişimini merkeze alan bir eğitim yaklaşımı oluşturuyoruz. Çocukların her alandaki gelişimlerini yakından takip ederek güçlü yönlerini ortaya çıkarmak, eğitim anlayışımızın temelini oluşturmaktadır.
Bu doğrultuda, onları daha iyi tanımak ve anlamak için eğitime onların penceresinden bakmaya çalışıyoruz. Ortaokul programımızda bireysel farklılıkları göz önünde bulunduruyor; öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu akademik, sosyal, sportif, sanatsal ve psikolojik destek programlarımızla öğrencimizi tanıyor ve gelişimlerine nasıl katkıda bulunabileceğimizi biliyoruz.
Ortaokul, genel eğitim olarak bir yandan hayata, bir yandan da liseye hazırlayan bir programdır. Ortaokul yılları, çocuklarımızın yeni bir akademik çerçeve ile tanıştıkları ve bu doğrultuda hedefler belirledikleri yıllardır.
Ortaokulda, bu bilinçle akademik destek çalışmalarımızı ihtiyaca yönelik olarak planlıyoruz. Uzman kadromuz ve mentor öğretmenlerimizin takibiyle hazırlanan bireyselleştirilmiş rehberlik ve çalışma programları ile çocuklarımızı hedeflerine doğru sağlam adımlarla yaklaştırıyoruz.

ORTAOKULDA YABANCI DİL EĞİTİMİ
Her öğrencinin öğrenme yolu özgündür. Her bir özgün yola hitap etmek İbrahim Arı Kolejinin hedeflerinin en başında yer alır. Bunun için öğrencilerin hazır bulunuşluluk düzeyleri temel alınarak içerik, süreç ve ürünlerinde farklılaştırma çalışmaları ön plana çıkar.
Ayrıca İbrahim Arı Kolejinde yabancı dil eğitimi etkin iletişim becerilerinin entegrasyonu ile gerçekleşir. Bunun için en temel gereksinim öğrencilere gerçek hayat senaryoları ile dil pratiği imkânı sunmaktır. Öğrencilerin münazara becerilerini de geliştirdikleri ve fikirlerini özgürce ifade ettikleri bireysel, ikili ve grup etkinlikleri, proje yaratma ve sunma çalışmaları gibi ortamlar derslerimizin genel resmini göstermektedir.
Yabancı dil eğitiminde yaş dönemi özelliklerinde uzmanlaşmış eğitim kadrosu ile belirtilen ana hedefler aşağıda belirtilen strateji, etkinlik ve çalışmalarla ve ayrıca anlık ihtiyaç doğrultusunda yapılan yeniliklerle gerçekleştirilir.
• Farklılaştırma çalışmaları
• Proje tabanlı öğrenme
• Düşünme becerileri & P4C
• Yaratıcı yazma çalışmaları
• Sarmal eğitim modeli çalışmaları
• Dil kültür çalışmaları
• Yaratıcı drama çalışmaları
• İşbirlikçi Öğrenme
• İçerik Temelli Öğretim Modeli (CLIL)
• Münazara becerileri
• Hikâye okuma, inceleme & analizi
ORTAOKUL ÖĞRETMENLERİMİZ


KADER
ÜSTÜNBOYAR
ORTAOKUL MÜDÜRÜ

MUSTAFA FURKAN CABAOĞLU
ORTAOKUL MÜDÜR YARDIMCISI

MEHMET YALÇIN
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
ÖĞRETMENİ


SARA
KILIÇ
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
ÖĞRETMENİ

HÜSEYİN DOĞRUYILMAZ
MATEMATİK ÖĞRETMENİ

VOLKAN
BİRCAN
MATEMATİK ÖĞRETMENİ


MİHRİBAN ARI
MATEMATİK ÖĞRETMENİ

ŞULE KARA
MATEMATİK ÖĞRETMENİ

ÇİĞDEM HÜSÜNBEYİ
FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ

ERDEM CAN ERGÜN
FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ

FİGEN ARI BAY
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ

SULTAN ULU
YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRÜ

SEYİTHAN ARSLAN
İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ

OKAN
DENLİ
İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ

RIDVAN
NAYAL
İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ

MERYEM ÖZMEN
ALMANCA ÖĞRETMENİ

MELEK KİLECİ
BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ

HALİL İBRAHİM ÇOLAK
BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ

GÖKHAN ALSAÇ
DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENİ

GÜL DOĞAN
REHBER ÖĞRETMEN

DESTAN BUDAK
REHBER ÖĞRETMEN

TUĞÇE FİNCAN
REHBER ÖĞRETMEN

NAZLI ALBAYRAM
GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİ

DİLEK BAĞCI
GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİ

TUĞBA SANAĞ
YARATICI DRAMA ÖĞRETMENİ

GİZEM TURSUN
FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ

OZAN TEKİN
UYGULAMALI DERSLER KOORDİNATÖRÜ

BUSE BAŞDERİCİ
MÜZİK ÖĞRETMENİ